Khamis, 1 Oktober 2009

Dunia o dunia

Alhamdullilah setelah seminggu cuti raya,baru ada semangat nak menulis dalam blog kesayangan ku ini,mayb mod raya x abis lagi kot.Keja kt ofispun mcm x de ja,tapi bos bagi task untuk contact company kt U.K,bab2 ni memang bos bagi aku handle tapi yang malasnya berurusan dalam tel ni tambah pulak kat sana mat saleh bercakap loghat scotish jenuh nak memahamnya.tapi kira dah setel la sebab company 2 ada agen kt K.L.Emmm semalam kita dikejutkan dengan bencana ataupun ujian yang menimpa dibeberapa negara di sekitar lautan pacific termasuklah Malaysia,tsunami,gempa bumi yang kuat,ribut.taufan dan hujan batu.kalau2 direnung sejenak kebelakangan ini kejadian2 pelik ini makin kerap berlaku,mungkin ini petanda besar dunia menuju ke arah kehancuran (kiamat)mungkin kedengaran melampau tapi itulah hakikat yang perlu kita semua telan dan terima serta hisab diri dan meperbanyakkan amalan untuk menghadapi saat2 tersebut.Tidak mustahil kejadian2 tersebut petanda dari Allah ataupun bala disebabkan terlalu banyak kemungkaran yang berlaku dewasa ini.Dunia sendiri sudah tidak mampu menanggungnya lagi maka marilah kita sama2 menilai kejadian tersebut sebagai iktibar yang perlu kita jadikan pengajaran.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

K-Charge ( local made)RM 250

K-Charge ( local made)RM 250
berminat boleh hubungi saya 019-5451712