Selasa, 5 Mei 2009

Makanan oh makanan

Setelah beberapa hari menulis dalam blog ni,ana dah rasa serasi dan ada saja idea yang datang untuk dititipkan dalam blog ni,hari ni dapat idea nak menulis pasai makanan yang kita makan hari-hari baik dirumah ataupun kat kedai,sekarang ni ana dok tengok orang melayu dah tak sensitif pasai makanan ni,kalu tidak tak kan ada org melayu dok pi makan kedai cina,mcm apa yang diusulkan dalam mesyuarat agong baru2 ni,ada usul supaya kawasan buka pasaraya yang berasaskan produk islam,dan jawapan dari bendahari pas akan diusahakan.Kita harapkan semoga ada pihak yang menyediakan produk2 yang halal dan bersih untuk digunakan oleh orang islam di sekitar manjung ni,cuma kita mestilah menyokong perniagaan tersebut dengan membeli barang yang berasaskan benda yang bersih dan halal. Apa yang kita makan akan jadi darah daging kita,bila makan benda2 yang tak bersih jadi hati pun jadi tak bersih sama,jadi harapan ana kepada para peniaga,berlaku jujurlah kepada penguna anda,sebagai penguna kita tak kan bersoal siasat pulak dengan peniaga,misalnya telur ni dibasuh ke tidak,mee atau bihun sapa yang buat,jadi ingatlah kita berniaga bukan untuk kaut keuntungan saja tapi memharap keredzaan Allah,teringat ana masa sekolah pondok dulu ada la seorang senior ana dari trenganu,dia ni kalu nak beli makan mesti dia akan soal dulu,itu dan ini,kalu dia puas hati baru dia akan beli,boleh ka kita jadi macam dia? jadi untuk santapan minda pagi ni renung2kan dan fikir2 lah,salam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

K-Charge ( local made)RM 250

K-Charge ( local made)RM 250
berminat boleh hubungi saya 019-5451712