Sabtu, 9 Mei 2009

Kedah negeri jelapang padi


Alhamdulilah tghr tadi penulis selamat sampai ke bandar Alor Setar setelah 5 jam perjalanan dari manjung,tujuan penulis ke sini ialah ada jemputan walimatul urus adik sahabat baik penulis,bandar Alor Setar bukanlah asing bagi penulis kerana penulis pernah bersekolah di batu 12,bukit besar selama 5 tahun bermula tahun 1986-1990,bandar ni lah jadi tempat penulis menghabiskan masa cuti hari minggu,penulis menginap di Holiday Villa,dulu x dak pun hotel ni,lokasi hotel ni betui2 ditengah bandar dulu kat tepi ni ada city point supermarket terbesar waktu 2 la,ari ni penulis tengok dah x dak diganti dengan supermarket lain,cepat betui masa berlalu dan banyak jugak benda yang dah berubah.hotel tempat penulis menginap mengadap menara Alor Setar yang berdiri megah,terasa bangga kerana kedah kini berjaya di tawan oleh pas dan pakatan rakyat,teringat penulis kepada Almarhum Datuk Hj Fadzil Nor,yang setahu penulis begitu gigih untuk menjadikan Pas sebagai Parti yang memerintah,kalau beliau ada lagi pasti bangga dengan pencapaian cemerlang Pas.Selepas berehat sekejap penulis turun berjalan kt bawah,sempat singgah kt pekan rabu,beli kain pelikat dengan kopiah,bejumpa dengan seorang peniaga kt situ sembang punya sembang rupanya satu sekolah dengan penulis,setelah berbelas tahun tiba2 saja berjumpa balik,masing2 dah x berapa nak cam,magrib menjelang penulis pegi berjemaah kt surau tepi pekan rabu,area situ ada kedai makan,yang sedihnya berapa ramai orang melayu dok makan kt situ tak endahkan azan pun,masing2 dok layan selera,emmm bkannya lama pun nk p sembahyang,sat gi bleh sambung makan,bkan apa magrib kan singkat masanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

K-Charge ( local made)RM 250

K-Charge ( local made)RM 250
berminat boleh hubungi saya 019-5451712