Tuk Guru Kito


Khamis, 18 Jun 2009

LAPORAN LENGKAP, NIK AZIZ MINTA NASHARUDDIN MASUK UMNO

Disini penulis lampirkan kenyataan TGNA yang dicopy dari blog OTAI MANJUNG,anda baca dan renungkanlah bersama2.

KOTA BHARU –Mursyidul Am Pas,Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini menyarankan Timbalan Presiden Pas, Nasharuddin Mat Isa supaya menyertai UMNO sebagai reaksi terhadap Nasharuddin yang terus “perjuangkan” Kerajaan Perpaduan (UG).

Beliau berkata, tiada makna lagi kalau Nashanruddin terus berada dalam Pas jika beliau terus mendokong hasrat untuk mengadakan perbincangan dengan UMNO yang ternyata pernah “merosakkan” perpaduan Pas sebelum ini.

Kenyataan mengejut Nik Aziz itu turut menyifatkan nasharuddin sebagai membuat sampah yang mengotorkan Pas dan menegaskan bahawa UG adalah boneka UMNO.

“Saya ulangi lagi ini (kerajaan perpaduan) kerja boneka Umno, jika benar Nasharuddin setuju terus terang saya sebut lebih baik dia masuk Umno dan letak jawatan sebagai Ahli Parlimen Bachok. Apa buat sampah…ini menyusahkan orang…biar dia masuk Umno seorang.

“Saya banyak terima panggilan dan orang datang jumpa saya sehingga ada yang sebak (tidak setuju) dengan isu itu. Dia masuk Umno senang, lebih baik..daripada duduk dalam Pas, nak bertenggek dalam Pas buat apa…tiada moral kita panggil,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Exco Mingguan di SUK, hari ini.

Sambil menyifatkan idea UG bukan dari Pas, sebaliknya ia merupakan pendapat individu tertentu sahaja.
“Kerajaan Perpaduan ni tidak pernah ada dalam agenda parti Pas selama ini dan ia juga tidak termasuk dalam perjuangan Pakatan Rakyat’”

“Jadi PR tidak tahu…Pas tidak tahu. Runding kerjasamapun Pas tidak bincang dan PR tidak bincang. Isu kerajaan perpaduan sebenarnya adalah boneka Umno,”katanya.

Nik Aziz berkata, jika diwujudkan UG bermakna pemimpin DAP atau Pas juga boleh diangkat jadi Perdana menteri.

Katanya, UMNO sekarang sedang berpesta berikutan Pas sudah masuk perangkap “Kalau wujud kerajaan perpaduan DAP atau Pas juga boleh jadi Perdana Menteri. Ini kerana Pas sekarang bercelaru, manakala Pas dan PR juga bercelaru.

kekusutan makin parahDari semalam lagi penulis dok tengok blog,berita untuk memastikan betui ka apa yang depa yang cerita pasai TGNA suruh Timb Presiden letak jawatan dan masuk umno,setakat la ni memang sah la TGNA mengeluarkan kenyataan tersebut,pasti ada sesuatu yang tidak menyenangkan hati TGNA sehingga beliau boleh mengeluarkan kenyataan sedemikian,bukan calang2 orang pulak 2 yang disuruh berbuat demikian,bagi penulis eloklah diadakan muktamar khas bagi merungkaikan kekusutan yang impaknya bukan sedikit,bagi ahli2 Pas ini telah sedikit sebanyak telah menjejaskan kepercayaan mereka,bagi mereka yang benar2 faham x pa lah,tapi penulis takut yang baru2 nak berjinak dengan Pas akan berfikir dua kali menyokong Pas pada PRU13 nanti.Penulis dari mula lagi dah nampak akan ada masalah dengan isu tersebut,sewaktu dialog DPPKL dengan ustaz Azman Shafawi beberapa bulan yang lepas isu ni telah dibangkitkan dan beliau telah menerangkan dengan panjang lebar berkenaan isu tersebut,beliau sendiri berjumpa dengan TGHH untuk mendapat penjelasan dengan jelas,jadi penulis dah nampak la mcmana perjalanan UG ni.tetapi yang jadi masalahnya orang yang x faham dan x nak faham,susah sikit la.Dan media massa yang Pro UBN memainkan jarum lagi melompatlah golongan2 ni.Lebih cepat diadakan Muktamar khas lagi elok,sebelum lagi parah lebih baik diubati segera la ni pun masing dok mencemuh Ust Nasha dan cikgu Pa,boleh kita menegur tetapi kita kena ingat kita berada di dalam jemaah yang memperjuangkan Islam x eloklah mengeluarkan kata2 kesat,lain la mcm blog penulis blog cikai ja,blog anda semua merupakan blog top ten.jangan dibuka terlalu banyak pekung didada nanti pekung anda sendiri yang terbuka,ingatlah bahawa Allah telah berfirman bahawa barang siapa yang menutup keaiban saudara mereka InsyaAllah keaiban mereka jugak akan dilindungi.UBN tengah bersorak sakan meraikan,kerana Pimpinan PAS dicela oleh Ahli Pas sendiri,jadi fikir2 lah kerana keburukan yang sedikit kan akan menjadi besar jika kita lambat membaikinya.Waallahuaklam

K-Charge ( local made)RM 250

K-Charge ( local made)RM 250
berminat boleh hubungi saya 019-5451712