Tuk Guru Kito


Selasa, 26 Mei 2009

'Anjing' BN ganggu program puasa sunat dan mogok lapar

Setakat ini 8 orang lagi termasuk Adun dan Ahli Perlimen PR ditangkap polis.Polis juga mengarahkan khemah yang didirikan diperkarangan pejabat DAP dirobohkan.Khemah ini dipasang kerana acara pelancaran puasa sunat dan mogok lapar yang akan disempurnakan Ds. Nizar.
Polis kemudian mengarahkan supaya program ini dilansungkan di dalam pejabat DAP.
Dato Ngeh Koo Ham dalam reaksi sepontannya berkata beliau begitu kesal sekali dengan tindakan polis pagi ini.Mereka menangkap orang sesuaka hati.Apakah negara ini negara polis?Soalnya.
Sekurang-kurangnya 100 orang anggota polis berunifom dan berpakaian biasa dilihat 'berkeliaran' sejak dari pagi lagi di hadapan pejabat DAP Perak.
Apakah rasionalnya kehadiran mereka yang begitu ramai?Apakah mereka menerima laporan akan berlaku kejadian jenayah?
Sekali lagi Dppkl ingin mengingatkan anggota keselamatan terutama polis agar bekerja berdasarkan prinsip dan undang-undang negara.Bukannya seperti lembu dicucuk hidung.Polis tidak boleh memihak kepada UBN.Negara ini negara undang-undang.Bukan negara polis.Tolong faham ini.
-Nur12-

TERKINI: Orang puasa sunat dan mogok lapar ditangkap polis

Pada pagi ini diberitakan 5 orang telah ditangkap oleh polis di Wisma Dap Perak kerana menghadiri pelancaran 'mogok lapar' yang diadakan di bangunan tersebut.
Kesemua mereka ialah orang awam ditangkap sepasukan anggota Fru yang menyerbu bangunan Dap pagi ini.
Tindakan ini adalah amat tidak wajar sekali.Para pimpinan yang berada ditempat kejadian cuba untuk berbincang dengan pegawai polis tetapi tidak berjaya.
Apa dah jadi sebenarnya?
Jika sbelum ini pada sidang Dun 11 Mei lepas polis menangkap sesiapa saja yang berpakaian hitam,kini orang berpuasa pula ditangkap.
Sekali lagi anggota keselamatan telah diperalat penguasa rakus BN.
Kepada rakyat Perak beragama Islam,teruskan berpuasa.
Kepada yang bukan beragama Islam,teruskan bermogok lapar.
-Nur12-

K-Charge ( local made)RM 250

K-Charge ( local made)RM 250
berminat boleh hubungi saya 019-5451712